Sju utlänningar misstänks för grova våldtäkter på 10-årig flicka

Foto: Unsplash/Hailey Kean
  • Tisdag 4 Dec 2018 2018-12-04
E-post 1422

FINLAND En drygt tioårig flicka i Uleåborg har utsatts för grova sexuella övergrepp under flera månaders tid av en grupp invandrarmän. Det uppger finsk polis. Sju män häktades förra veckan, uppger Mtvuutiset.

Övergreppen och våldtäkterna av flickan, som enligt Hufvudstadsbladet är lite över tio år, ska ha skett under flera månaders tid hemma hos olika män. Polisen har inte fått vetskap om brotten från flickans föräldrar men vill i övrigt inte berätta hur övergreppen kommit till polisens kännedom.

Sju utländska män med Mellanösternklingande namn har gripits. De häktades förra veckan misstänkta för grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande av barn.

Övergreppen tros ha skett mellan juni och oktober i år. Den yngste mannen är 20 år och den äldste är 38 år. Männen uppges vara bekanta med varandra men ingen av dem ska vara släkt med flickan.

Kriminalkommissarie Markus Kiiskinen uppger att fler misstänkta kan komma att dras in brottsutredningen.

– Det här är verkligen ett exceptionellt fall, säger han.

Det misstänkta brottet har väckt kraftiga reaktioner på sociala medier. Bland annat har riksdagsledamoten Hanif Bali kommenterat.

Tidigare i år presenterades den årliga nationella trygghetsundersökningen från Brå. Den visade att andelen kvinnor som anger att de utsatts för sexuella övergrepp ökar – en tredjedel av alla unga kvinnor uppgav att de blivit utsatta under 2017. Genusvetaren och kriminologen Nina Rung var då positiv till utvecklingen eftersom att hon menar att det är anmälningsbenägenheten som ökat.

– Ju mer vi pratar om det och ju mer det skrivs desto större effekter får det. För att kunna anmäla måste du först förstå att det är ett brott du utsatts för. Ju högre kunskap man får om trakasserier desto större chans att man kan berätta vad man varit utsatt för, sade hon till SVT.

Läs även: Uppdrag granskning om afghanerna: Sticker ut när det gäller gruppvåldtäkter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag