Sjukdom kan bli grund för uppehållstillstånd

Bild: Nyheter Idag/FT Bild
  • Måndag 12 okt 2020 2020-10-12
E-post 2475

”Mycket allvarlig sjukdom” kan blir grund för uppehållstillstånd i Sverige om regeringens förslag om migrationspolitiken går igenom, skriver statsminister Stefan Löfven (S) i ett inlägg på Facebook. Regeringens proposition, som man kommit överens med MP om, ska godkännas av riksdagen. UPPDATERAD.

Mycket allvarlig sjukdom blir grund för uppehållstillstånd i regeringens förslag om migrationspolitiken, efter överenskommelse med Miljöpartiet.

Läs även: Trista beskedet för Löfven: Väljarnas förtroende rasar

Statsminister Stefan Löfven (S) skriver i ett inlägg på Facebook bland annat att ”En särskild bestämmelse om humanitära skäl ska införas. I fall där det föreligger synnerligen ömmande omständigheter, till exempel mycket allvarlig sjukdom, ska det bli möjligt att bevilja uppehållstillstånd.”

I onsdags remitterade regeringen den parlamentariska Migrationskommitténs betänkande. Det är ett viktigt steg mot att en…

Publicerat av Stefan Löfven Lördag 10 oktober 2020

I inlägget framhåller Löfven i övrigt mer restriktiva punkter i propositionen, som att tidsbegränsade åtgärder ska vara regel, att PUT endast ska ges efter tre år till de som lärt sig svenska och kan försörja sig, och att ett försörjningskrav ska gälla vid anhöriginvandring.

Propositionen omfattar förslagen från den migrationspolitiska kommittén, med tillägg och förändringar som regeringspartierna S och MP kommit överens om, och ska godkännas av riksdagen.

Uppdatering: Jonas Andersson (SD) kommenterar Nyheter Idags artikel i ett Facebookinlägg.

Andersson skriver bland annat att ”hur tråkigt det än är att erkänna, så kan inte Sverige lösa hela världens problem med fattigdom, sjukdom och dålig hälsa”, och att svenska sjukvårdsresurser därför bör gå till svenska medborgare i första hand.

Sjukdomar är en naturlig del av livet, och tråkigt nog så gäller det även allvarliga sjukdomar. Möjligheten att få…

Publicerat av Jonas Andersson Måndag 12 oktober 2020

Läs även: Löfven till attack på oppositionen: ”Politiskt käbbel”

Läs även: Löfven kan tänka sig att bo i Rinkeby

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag