Sjukvårdskampen: Imorgon överlämnas protestlistan till regeringen

Foto: Flickr & Faksimil Facebook
  • Måndag 8 maj 2017 2017-05-08
E-post 14

SOLLEFTEÅ Imorgon överlämnar Sollefteås BB-ockupanter sin protestlista till regeringen. Namninsamlingen berör regionpolitikernas nedläggning av Sollefteå BB som bland annat lett till att en mamma var tvungen att föda sitt barn i bilen längs med Västernorrlands snöiga motorleder.

Under morgondagen tisdagen 9 maj kommer BB-ockupanterna i Sollefteå att överlämna sin protestlista till regeringen. Sollefteå BB har ockuperats i 4 månader efter regionpolitikernas beslut om dess nedläggning implementerades.

Sedan nedläggningen har minst en mamma varit tvungen att föda sitt barn i bilen för att hon inte hann till närmsta BB, beläget i en stad tio mil bort.

Efter förlossningen fick mamman, i minusgrader, kravla ur bilen med navelsträngen hängandes mellan benen.

LÄS ÄVEN: Bilförlossningen: Stod barfota i snön med navelsträngen hängandes

I ett Facebookinlägg berättar mamman om den fruktansvärt traumatiska upplevelsen hon var tvungen att genomlida för att regionpolitikerna ville spara 15 miljoner kronor. Det samtidigt som tjugo landstingschefer kostar skattebetalarna cirka dubbla summan, ungefär 30 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: BB i Sollefteå kan räddas – Om cheferna var beredda att gå ner i lön

Hennes Facebookinlägg om den traumatiska händelsen avslutas med en hälsning till ansvariga politiker.

”Förtjänar vi inte bättre än såhär? Är detta År 2017? Fan ta er politiker.”

Politikernas prioriteringar och dess konsekvenser har upprört många.

Facebooksidan Vi som stödjer BB-ockupanterna har i skrivande stund 26 565 likes och den offentliga Facebookgruppen, där alla kan gå med, Sollefteå & Örnsköldsvik Framtidens Akutsjukhus har i skrivande stund 14 781 medlemmar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag