Skådespelare utreds för fejkat hatbrott

Bild: Sister Circle Live/Chicago Police Department
  • Torsdag 21 feb 2019 2019-02-21
E-post 398

CHICAGO Skådespelaren Jussie Smollett anmälde att han utsatts för ett rasistiskt hatbrott. Men nu misstänker polisen att han själv iscensatt attacken, och utreder Smollett för falsk anmälan.

Chicagopolisen inleder nu en utredning mot skådespelaren Jussie Smollett för falsk anmälan, rapporterar Variety.

Smollett är mest känd för sin roll i TV-serien ”Empire”, och den 29 januari anmälde Smollett, som är svart och homosexuell, att han attackerats av två maskerade män som hällde blekmedel på honom och lade en hängsnara runt hans hals.

Smollett hävdade bland annat att de skulle ha skrikit ”this is MAGA-country” under attacken, en hänsyftning på Trumps valslogan ”Make America Great Again”.

Läs även: Vänsteraktivister överföll marinsoldater – trodde att de var nazister

Men när polisen gick igenom övervakningskamerorna i området där attacken skulle ha ägt rum hittade de inga bilder på vare sig attacken eller några misstänkta förövare.

Istället hittade polisen bilder på två nigerianska bröder, Abimbola och Olabinjo Osundairo, i området. Bröderna är aspirerande skådespelare som haft statistroller i ”Empire”, och den ene av bröderna har arbetat som Smolletts personliga tränare, enligt BBC.

CBS Chicago har visat bilder från övervakningskameror av hur bröderna köpte material, inklusive maskering, som ska ha använts i attacken.

Läs även: Här är sex bilder som visar mediernas rapportering om moskébranden

De arresterades på onsdagen i förra veckan, men släpptes på fredagen och samarbetar nu med polis. Lokala medier uppger att bröderna sagt till polis att Smollett betalade dem för att utföra attacken.

– Som vilken annan medborgare som helst ska Mr Smollett antas oskyldig till motsatsen bevisas, särskilt i en sådan här utredning där information, både sann och falsk, upprepade gånger har läckt, säger Smolletts advokater i ett uttalande.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag