Skolanställd kidnappad och misshandlad – hade larmat polis om beväpnade män

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 26 aug 2020 2020-08-26
E-post

GÖTEBORG Efter att ha larmat polis om att misstänkt beväpnade män rörde sig vid Lövgärdesskolan blev en anställd på skolan kidnappad och misshandlad på sin väg från arbetet. En man i 25-årsåldern har gripits och misstänks för människorov och grovt övergrepp i rättssak.

En anställd på Lövgärdesskolan i Göteborg blev kidnappad och misshandlad på väg från sin arbetsplats på tisdagen, rapporterar Göteborgs-Posten.

Läs även: Kriminellt nätverk upprättade vägspärrar i Göteborg

Händelsen föregicks av att personal på skolan under dagen hade larmat polis om att misstänkt beväpnade män rörde sig utanför skolan.

Polisen kom till skolan men då hade männen försvunnit. Men när en ur personalen hade avslutat arbetsdagen och körde mot Angereds centrum blev bilen stoppad av en annan bil med tre män i.

Den anställde tvingades ut ur bilen och blev kidnappad och misshandlad. Efter ett tag släpptes personen och kunde kontakta polis.

En man i 25-årsåldern har nu gripits, misstänkt för människorov och grovt övergrepp i rättssak.

– Om uppgifterna som hittills framkommit i utredningen stämmer, så är detta ju ett otroligt fult angrepp på civilsamhället. Den här anmälaren har visat ett enormt civilkurage genom sin anmälan, och så drabbas på detta vis, säger vice chefsåklagare Karl-Erik Esbo till GP.

Läs även: Göteborg: Blev misshandlad när han sade till ynglingar på elscooter

Läs även: Greve överfölls i slott – misshandlades och kidnappades av rånare

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag