Skolstart uppskjuten på grund av festande tonåringar

Ängarydsskolan i Tranås. Foto: Faksimil Google maps.
  • Tisdag 17 aug 2021 2021-08-17
E-post

Skolstarten skjuts upp i småländska Tranås efter ett nytt utbrott av covid-19, rapporterar Tranås Tidning. Orsaken är festande tonåringar, enligt kommunens skolchef Cecilia Axelsson.

Under tisdagen skulle kommunens elever ha återvänt till skolbänken, men skolstarten i Tranås skjuts nu upp två veckor för årskurs åtta, nio och samtliga gymnasieelever. Detta efter att ett utbrott av covid-19 konstaterats bland ungdomar i åldrarna 14-17.

Läs även: Tranås utreder förslag om att sopsortera toapapper

Kommunens skolchef Cecilia Axelsson är den som fattade beslutet. Hon menar att en av orsakerna till utbrottet är att tonåringarna festat under sommarlovet.

– Det har skett i samband med fester, läger och idrottsaktiviteter. Det är jättetråkigt att det blir så, men vi behöver verkligen begränsa smittspridningen, säger hon till Tranås tidning.

Läs även: Studentfester bakom nya utbrott av sydafrikansk corona-variant

Enligt Axelsson kan det bli svårt att ta ikapp de förlorade skoldagarna.

– Man försöker titta på förordningar, för eleverna har ju rätt till ett visst antal skoldagar, så vi får helt enkelt se vad det får för konsekvenser under året och ta ifatt de här dagarna. Men jag känner ändå att vi måste ta det säkra före det osäkra, så att vi får stopp på detta.

Läs även: Explosionsartad försäljning under corona – men varför?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag