Slagsmål mellan familjer utbröt i tingsrätten

Lunds tingsrätt. Foto: Jimmy Seiersen CC BY 4.0
  • Onsdag 13 jul 2022 2022-07-13
E-post 417

LUND På tisdagsmorgonen utbröt ett slagsmål mellan två familjer i Lunds tingsrätt. Det hela slutade med att polisen fick göra ett ingripande och en person avlägsnades från platsen.
– Sju till tio uppger man initialt ska ha varit inblandade, säger polisens presstalesperson Patric Fors till Nyheter Idag.

Ingen person frihetsberövades efter händelsen och inga större personskador har rapporterats. Händelsen rubriceras av polisen som misshandel och hur många som misstänks för brottet är oklart.

– Det framgår inte utan man upprättar en anmälan om misshandel och sedan kommer man förhöra de personerna flera gånger, för att se om vi kan utröna vem som har gjort vad, säger Fors.

Slagsmålet ska ha skett vid tingsrättens väntrum i samband med en rättegång om mordförsök. Lagman Björn Nilsson beskriver händelsen som tumultartad.

– Det rör sig om anhöriga och anhängare till de olika sidorna i målet. De var i olika åldrar och skrek och slogs, mycket verbalt, säger han till Expressen.

Rättegångsförhandlingarna i målet kunde senare fortsätta och kommer att fortgå veckan ut – nu med förhöjd säkerhet.

På frågan om de som misstänks för att ha deltagit i slagsmålet är välkomna tillbaka till rättegångsförhandlingarna svarar Sara Pedersen, domstolshandläggare vid Lunds tingsrätt, enligt följande i ett mejl till Nyheter Idag:

”Vad gäller din fråga kan meddelas att domaren för dagen igår bestämde att en person inte skulle få medverka vid förhandlingen igår, men i nuläget är inget beslut fattat för framtida förhandlingsdagar.”

Texten har uppdaterats.

Läs även: Inga åtal efter klanslagsmål utanför sjukhus

Läs även: Klanmedlemmar döms efter storbråket – de som startade allt får kortare straff

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag