Snecker (V): ”Då går moderata företrädare ut och ryggdunkar torsken”

Bild: Foto: Riksdagen/Faksimil TV4/Faksimil Twitter
  • Måndag 18 maj 2020 2020-05-18
E-post 384

Linda Snecker (V) anklagar moderata företrädare för att ge sexköpare ”ryggdunkar”. Bakgrunden är att Richard Herrey (M) skrivit en stödjande kommentar till Paolo Roberto på Instagram. Men Herreys kommentar postades innan det framkommit att Roberto begått något brott. 

Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker går till vild attack mot Moderaterna, som hon anklagar för att ha företrädare som gett en sexköpare ”ryggdunkar” i ett inlägg på Twitter.

Bakgrunden till det hela är att Richard Herrey (M) skrev en stödjande kommentar till Paolo Roberto på Instagram på fredag morgon, innan det framkommit att Roberto köpt sex.

I det dramatiska inlägget skrev Roberto bland annat att ”inatt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, min barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig.”

”Kämpa Roberto, du betyder mycket för många” skrev Richard Herrey i en kommentar. Vid den tidpunkten var det fortfarande oklart vad Paolo hade gjort sig skyldig till.

Senare samma dag avslöjade Expressen att en TV-kändis gripits av polis vid en razzia mot en lägenhetsbordell.

Läs även: Paulo Roberto bekräftar sexköp – Snecker (V): ”Sexköp måste leda till fängelse”

På fredag eftermiddag gick Paolo Roberto själv ut med uppgiften att han gripits för sexköp.

– Jag har gjort det här och folk är jättearga på mig och det är helt rätt, sade Roberto bland annat i en intervju med Jenny Strömstedt i TV4.

Richard Herreys kommentar spreds under fredagen av både medier och konton på sociala medier, vilket fick Herrey att reagera.

Även på måndagen reagerar Herrey starkt på Linda Sneckers tweet, som han kallar för ”lögner” och ett exempel på ”smutskastande”.

Läs även: Nu kräver Snecker (V) skärpta straff – för sexism

Läs även: V-politikerns förklaring till sadistiska ungdomsrånen: ”Fattigdom”

Bli PLUS-medlem

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag