Socialdemokraten som gömde SD:s valsedlar har polisanmälts: Lämnar politiken

Foto: Kollage
  • Måndag 31 jul 2017 2017-07-31
E-post 84

SVERIGE Den socialdemokratiska lokalpolitikern Sandra Ackefjord som nyligen berättade på Twitter att hon, tillsammans med sin mamma, gömt SD:s valsedlar i ett lokalt kyrkoval har polisanmälts. Nu lämnar hon partiet och alla sina politiska uppdrag för Socialdemokraterna i Blekinge.

Nyheter Idag har tidigare berättat om den socialdemokratiska politikern Sandra Ackefjord som på twitter berättade att hon begått valfusk i ett lokalt kyrkoval. ”Min mamma och jag gömde Sverigedemokraternas valsedlar under Socialdemokraternas. Det var ju ingen direkt som höll koll på valsedlarna” skrev Ackefjord och hamnade direkt i rejält blåsväder.

Den unga politikern har efter sin tweet polisanmälts och hon väljer nu att lämna alla sina politiska uppdrag. Det berättar politikern själv för Sveriges Radio P4 Blekinge. Hon avslutar även sitt medlemskap i partiet.

– Jag har inte gömt valsedlar utan intentionen var att på Twitter beskriva ett scenario som visar hur lätt det är att gömma valsedlar, säger politikern till Sveriges Radio.

Att plocka undan valsedlar är ett brott. Straffvärdet är upp till sex månaders fängelse eller böter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag