Socialdemokraterna demonstrerade emot Socialdemokraterna

Foto: Faksimil Google Maps.
  • Tisdag 2 maj 2017 2017-05-02
E-post 649

SOLLEFTEÅ Socialdemokraterna förstamajdemonstrerade emot sina egna partikamrater. ”Erik Lövgren och Eva Back, ni förtjänar inget tack”, skanderade man mot sina egna partipolitiker. Konflikten beror bland annat på att S i landstinget lagt ner BB i Sollefteå.

Under gårdagen marscherade socialdemokrater i tusental i många av landets traditionsenliga första-maj-tåg. Denna gång under parollen ”svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas”. Statsminister Stefan Löfven utlovade, dagen till ära, en extra miljard till sjukvården.

Samtidigt demonstrerade Sollefteå Arbetarkommuns socialdemokrater emot sjukvårdsnedläggningarna på orten. Nedläggningar genomförda av deras partikamrater i Västernorrlands landsting.

Socialdemokraterna i Västernorrland har bland annat lagt ner BB och akutkirurgin i Sollefteå.

Som följd av socialdemokraternas landstingspolitik har en mamma fått kravla sig ur bilen i minusgrader med navelsträngen hängandes mellan benen efter att hon varit tvungen att föda sitt barn på vägen till närmsta BB, tio mil bort.

LÄS ÄVEN: Bilförlossningen: Stod barfota i snön med navelsträngen hängandes

Nyheter Idag har tidigare talat med Stefan Löfvens svåger tillika före detta landstingsrevisor i Västernorrland, Nils Gunnar Molin. Han är aktiv i socialdemokraterna i Sollefteå men också ordförande i den politiskt obundna föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus.

Molin berättade för Nyheter Idag att han vädjat till statsminister Löfven att ingripa mot vad som sker med socialdemokratin i Västernorrland. Enligt den före detta landstingsrevisorn håller socialdemokratin på att kollapsa.

LÄS ÄVEN: Löfven svåger om socialdemokratin: ”Som partiledare måste du göra någonting!”

Molin berättade även för Nyheter Idag att politikernas nedskärningar har lett till att en ny folkrörelse håller på att växa fram genom protestinitiativen.

LÄS ÄVEN: Före detta landstingsrevisorn överklagar regionpolitikernas nedskärningar i Västernorrland: ”De är slarviga!”

Slagord mot de egna partikamraterna

Förstamajdemonstrationerna talar sitt tydliga språk. Socialdemokraterna i Sollefteå demonstrerade emot bland annat nedläggningen av BB och därigenom emot sina egna partikamrater i landstinget.

Bland annat ropade man slagord riktade mot socialdemokraterna i regionen.

”Erik Lövgren och Eva Back, ni förtjänar inget tack”, skanderade socialdemokraternas första-maj-tåg.

Erik Lövgren (S) är landstingsstyrelsens ordförande och Eva Back dess vice ordförande.

John Åberg, ordförande för socialdemokraterna i Sollefteå, hymlar inte med orden när han blir intervjuad av P4 Västernorrland.

– Det som har hänt här övergår mitt förstånd helt enkelt. Vi har haft så många konstruktiva förslag hur man ska lösa det här, men de vill inte lyssna. Vi har helt enkelt tyckt att det varit väldigt dåliga beslut som Socialdemokraterna har fattat. Inte bara för Sollefteå utan för hela länet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag