Socialdemokraternas vapen mot grov brottslighet: Bibliotek och konstnärer

Ann-Sofie Hermansson. Foto: Flickr
  • Torsdag 16 feb 2017 2017-02-16
E-post 554

GÖTEBORG Konstnärer, bibliotek och lokala musiker är Socialdemokraternas vapen mot kriminaliteten i Nordstan i Göteborg. – I stället för att stänga, låt oss ta tag i det här och öppna, säger kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson (S) till Expressen.

Köpcentrat Nordstan i Göteborg har sedan en tid tillbaka haft problem med kriminella gäng som rånat, stulit och misshandlat människor. För att komma till bukt med problemen föreslår Göteborgs kommunstyrelseordförande, socialdemokraten Ann-Sofie Hermansson, en stor kultursatsning.

– Planen är att gå vidare och se om man kan hitta en scen. Lokala musiker, konstnärer eller annan kulturell verksamhet som faktiskt gör att Nordstan i stället lever upp. Bibliotek eller annat som alla möjliga olika människor drar sig till, säger Ann-Sofie Hermansson till Expressen.

Hon dömer ut moderatledaren Anna Kinberg Batras förslag om att införa sk ”no go-zoner” för kriminella, ett förslag som Nyheter Idag tidigare rapporterat om.

– I stället för att stänga, låt oss ta tag i det här och öppna.

– Det är ett vägskäl. Jag förstår att det är här och nu, men vissa saker måste få ta lite tid. Låt oss gå offensivt andra vägen. Det är alltid lättare att sätta sig med armarna i kors, säga att det är jobbigt och införa ”no go-zoner”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag