Socialminister Strandhäll ”spontanhyllar” Pocketshop och ger sitt stöd till Aftonbladets Sofia Olsson Olsén

Faksimil: Socialministerns twitter
  • Tisdag 5 Dec 2017 2017-12-05
E-post 1421

STOCKKOLM Sveriges socialminister har loggat in på Twitter för att där spontanhylla Pocketshop, som anklagas för att ha plockat bort Katerina Janouchs böcker med hänvisning till att Janouch skulle vara rasist. Socialministern har även hunnit med att skicka sitt stöd till Aftonbladets utvigare Sofia Olsson Olsén i egenskap av ”kvinna och vän”. 

Det förekommer uppgifter på sociala medier om att Pocketshop på Arlanda plockat bort Katerina Janouch böcker med hänvisning till att ”hon är rasist”.

På Twitter har socialminister Annika Strandhäll retweetat en användares twitterkommenterar som lyder ”Katerina Janouchs böcker säljer dåligt. Det är hennes eget fel”. Som kommentar till den kommentar Strandhäll retweetat skriver hon ”jag gillar verkligen Pocketshop, fantastiskt, finns alltid i närheten när man ska resa. Välsorterade o serviceminded”

När Strandhäll sedan får kritik för att hon tar ställning för pocketshops hantering av Janouch, menar hon att hennes hyllning till pocketshop bara är en spontan sådan som inte alls har någonting att göra med den författare vars namn nämns i hennes egna retweet. ”Pratar inte alls om Janouch utan bara om pocket shop som jag verkligen gillar”.

LÄS ÄVEN: Janouch slår tillbaka mot Pocketshop: ”Otroligt föraktfullt” att kalla folk för trollsvans

Även Aftonbladets utgivare hyllas

Sofia Olsson Olsén är ansvarig utgivare på Aftonbladet. Hon har bland annat gett 82-åriga krönikören Staffan Heimersson sparken efter att han skrev en kritisk krönika, som mött kraftig kritik, om Metoo.

Samtidigt har Olsén låtit våldtäktsanklagade manliga medarbetare jobba kvar på tidningen, en av dessa medarbetare är Fredrik Virtanen, men det rör sig om fler.

Nu har Olsén sjukskrivit sig och får nu stöd från socialminister Annika Strandhäll.

”Förstår att det är väldigt tufft just nu” och ”finns här som kvinna och vän”, skriver Sveriges socialminister till Aftonbladets utgivare.

Olsson Olsén har nu sjukskrivit sig från posten som utgivare, i hennes ställe inträder Lena Mellin.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag