Solande kvinna överfallen och grovt misshandlad – polisen söker vittnen

Foto: Pixabay
  • Tisdag 2 jul 2019 2019-07-02
E-post 384

TYRESÖ Polisen i Tyresö söker vittnen efter att en solande kvinna överfallits och misshandlats grovt av en okänd man. Kvinnan fick hjälp av en förbipasserande och togs till sjukhus med allvarliga skador. 

En 55-årig kvinna gick till källtorpssjön i Nacka utanför Stockholm för att sola på söndagskvällen. Där blev hon attackerad av en okänd man som slog henne med vad polisen tror var en sten i huvudet, rapporterar Mitt i.

Kvinnan fick hjälp av en person efter överfallet, och fördes allvarligt skadad i ambulanshelikopter till sjukhus. Polisen inledde en förundersökning om grov misshandel klockan 20:45 på söndagkvällen.

Men utredningsläget är tunt, säger Ola Åkesson, kommunpolis i Tyresö, till Mitt i på måndagen.

– Vi behöver fler uppgifter från personer som sett någon eller några bete sig märkligt i området. Det här är ett överfall som vi till och med diskuterat som ett eventuellt mordförsök. Kanske känner man till omständigheter i området som kan kopplas ihop med brottet, säger Ola Åkesson.

Läs även: Kvinna attackerad av okänd man i skogsparti

Det var 28 gradet varmt i Stockholm på söndagkvällen, och polisen menar att många borde befunnit sig i området på kvällen.

– Med tanke på det fina vädret så borde det absolut finnas fler vittnen än de vi hittills kommit i kontakt med. Vi uppmanar dem att höra av sig, säger Ola Åkesson.

Polisen i Tyresö söker också vittnen till söndagskvällens överfall genom ett inlägg på Facebook.

Stöd Nyheter Idag

Hej där.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag