Sonesson (M): ”Sverige måste införa ett totalt flyktingstopp”

Christian Sonesson (M). Foto: Staffanstorps kommun
  • Onsdag 23 jan 2019 2019-01-23
E-post 11087

STAFFANSTORP Enligt Expressens genomgång kommer över 20 000 fler invandrare att få rätt till familjeåterförening med den så kallade Januariöverenskommelsen. Nu ryter Staffanstorps starke man Christian Sonesson (M) ifrån: ”Makten är tydligen viktigare än landets väl och ve.”

På Facebook kommenterar Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, bland annat Expressens nyhet att anhöriga till 20 000 så kallade alternativt skyddsbehövande kommer att få rätt till uppehållstillstånd i Sverige enligt uppgörelsen mellan S, MP, C och L.

Läs mer: 20 000 fler får rätt till familjeåterföring med JÖK

”Socialdemokraterna säljer nu ut vår gemensamma välfärd genom att införa en än generösare migrationspolitik. Socialdemokraterna är ointresserade av att göra upp migrationspolitiken med Moderaterna och/eller Sverigedemokraterna”, skriver Sonesson.

”Varför är det så? Jo, därför att S använder migrationspolitiken för att få ihop sitt regeringsunderlag i riksdagen. Man säljer ut detta gigantiska politikområde till C, MP och L. Makten är viktigare för S än politiken. Makten är tydligen viktigare än landets väl och ve.”

Christian Sonesson pekar på att invandringen har fört med sig problem som nu riskerar att förvärras när ännu fler får rätt att komma till Sverige. Han hoppas att M, KD och SD kan enas om en gemensam migrationspolitik som kan utmana regeringens linje.

”Jag anser att Sverige måste införa ett totalt flyktingstopp, och det anser många andra moderater också. Jag hoppas att KD kan ompröva sin hållning vad gäller anhöriginvandring, i så fall skulle det finnas tre partier som på nationell nivå ligger väldigt nära varandra i sin migrationspolitiska syn.”

Läs inlägget i sin helhet nedan.

Läs även: Regeringen slopar målet om EU:s lägsta arbetslöshet – skyller på M-KD-budgeten

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag