Soraya Post (Fi) förlorar sin kiosk – menar att hon blir diskriminerad

Soraya Post (Fi). Foto: Oscar Wettersten
  • Tisdag 17 apr 2018 2018-04-17
E-post 860

GÖTEBORG Feministiskt initiativs EU-parlamentariker Soraya Post har drivit en kiosk i Slottsskogen i Göteborg i 17 år. Men nu förlorar hon den när Göteborgs kommun säger upp arrendeavtalet, rapporterar GT.

Enligt kommunen beror det på att hon har låtit en släkting sköta kiosken utan att andrahandsuthyrningen godkänts skriftligt, samt att kiosken varit stängd under långa perioder. Soraya Post har låtit Hyres- och arrendenämnden bedöma fallet, som går på kommunens linje.

Nu säger hon till GT att det hela kan bero på hennes härkomst, och hon funderar på att anmäla saken till Diskrimineringsombudsmannen.

– Jag kan inte finna någon annan grund än att de hyser personligt agg mot mig, till min politiska tillhörighet eller min etnicitet. Jag vet inte. Mina advokater säger att det inte handlar om något annat än diskriminering, säger Soraya Post.

Park- och Naturförvaltningens direktör Linda Nygren tillbakavisar dock sådana anklagelser.

– I det här fallet rör det sig om att verksamhet inte bedrivits i tillräcklig omfattning och att hon låtit andra sköta verksamheten, som man inte kan göra enligt avtalet, säger hon till GT.

Soraya Post säger att hon tänker överklaga Hyres- och arrendenämndens beslut. Nyheter Idag söker henne för en kommentar.

Läs även: ”Identitet före kompetens” – intern kritik mot Fi:s riksdagslista

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag