Spårvagnsförare misshandlad i Angered: ”Omhändertogs av ambulans”

Spårvagn i Angered. Foto: Wikimedia Commons
  • Lördag 4 mar 2017 2017-03-04
E-post 547

GÖTEBORG Flera ungdomar gick till attack och misshandlade en spårvagnsförare i Angered i Göteborg. Föraren omhändertogs av ambulans, men det är oklart om han behövde följa med till sjukhus. Ännu är inga gripna eller frihetsberövade, men Göteborgspolisens vakthavande befäl Thomas Gorner berättar att det finns utredningsbitar att gå på.

Klockan 16.20 på lördagen larmas polis till Angered i Göteborg efter att en spårvagnsförare har blivit misshandlad av ungdomar. När Nyheter Idag talar med Göteborgspolisens vakthavande befäl Thomas Gorner vid 19.30 på lördagskvällen pågår fortfarande inrapportering, varför han inte har svar på alla omständigheter kring händelsen.

Ännu finns inga misstänkta för misshandeln, men polisen arbetar med att utreda händelsen.

– Vi har inga gripna eller frihetsberövade, men vi har vissa utredningsbitar som vi kan jobba vidare på, säger Gorner till Nyheter Idag.

Kan det ingå övervakningsbilder i det?

– Det kan det eventuellt göra, men det är inget jag är helt säker på. Man undersöker de bitarna vet jag.

Spårvagnsföraren omhändertogs av ambulans på platsen, men det är inte säkert att han behövde åka till sjukhus, berättar Gorner. Händelsen rubriceras som våld mot tjänsteman.

Tidigare under lördagen berättade Nyheter Idag att flera busslinjer dras in i Skövde efter att bussar utsatts för attacker som förefaller vara stenkastning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag