Spermaman stäms – blev far till över 550 barn

Bild: Unsplash
  • Tisdag 28 mar 2023 2023-03-28
E-post

En 41-årig man från Nederländerna uppges ha blivit far till minst 550 barn över hela världen genom att donera sin sperma. Nu stäms han av ett av barnens mödrar med hjälp av stiftelsen Donorkind Foundation, rapporterar EuroNews.

Mannen, som kallas Jonathan M i nederländsk press, har donerat sin sperma till minst 13 kliniker i Nederländerna och i andra länder, enligt stiftelsen.

Enligt riktlinjerna kan en person donera sperma till upp till 25 barn eller för 25 familjer, för att förhindra incest-relationer.

– Om jag visste att han redan var far till hundratals barn, skulle jag aldrig använt den här donatorn. När jag tänker på konsekvenserna det kan ha för mitt barn, får jag en orolig magkänsla och blir osäker på hans framtid. Hur många mer barn finns det? säger kvinnan i ett uttalande.

Mannen svartlistades i Nederländerna redan 2017 efter att det avslöjats att han hade mer än hundra barn. Det nederländska gynekologsamfundet uppmanade spermabanker och klinker att omedelbart sluta använda mannens sperma.

Efter det ska han ha fortsatt donera sperma utomlands genom sociala medier, utan att uppge hur många barn han redan hade.

Läs även: Spermadonator spred genetisk sjukdom till lesbiska par – 15 barn riskerar intellektuell funktionsnedsättning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag