Sprängdåd, skjutning och misstänkt bomb i Landskrona

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 30 jul 2019 2019-07-30
E-post 867

LANDSKRONA Det blev en intensiv natt för polisen i Landskrona. Klockan 20 sköts en man i centrala Landskrona. Vid midnatt hittades en misstänkt bomb vid ett flerfamiljshus. Klockan 04.15 utsattes en lägenhet för ett sprängattentat. Nu utreder polisen om det finns samband mellan händelserna.

Vid 20-tiden på tisdagskvällen fick polisen in larm om skottlossning i centrala Landskrona. På platsen påträffas en person som skjutits i benet, rapporterar Helsingborgs Dagblad. 

Strax innan midnatt larmades polisen om en misstänkt bomb vid ett flerfamiljshus på Föreningsgatan. Bombgruppen tillkallades, och på morgonen bekräftade polisen till Expressen att det misstänkta föremålet sprängts i en kontrollerad sprängning.

Läs även: Bombdåd mot nattklubb i Malmö

Klockan 04.15 larmades polisen igen, när flera personer ringde om en smäll från en lägenhet i centrala Landskrona.

– När polisen kommer fram upptäcker man flera krossade rutor och kan konstatera att någon kastat in någon form av sprängföremål i lägenheten, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson hos polisen i region syd, till Expressen.

Inga personer ska ha befunnit sig i lägenheten vid tillfället. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord, enligt Emanuelsson.

Läs även: Två sprängningar på tre dagar i Värnamo

Polisen utreder om det finns något samband mellan händelserna.

– Eftersom att dessa händelser skett tidsmässigt och geografiskt nära varandra kommer man absolut att titta på eventuella samband mellan händelserna, om sådana finns får utredningen visa, säger Åsa Emanuelsson till Expressen.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag