Spritnota på 46 968 kronor när politiker festade på skattemedel

Bild: CHUTTERSNAP/Unsplash
  • Fredag 11 nov 2022 2022-11-11
E-post 91

46 968 kronor gick alkoholnotan på när Västerås kommunfullmäktige hade en avtackningsmiddag i början av oktober, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

Detta trots att kommunens egna riktlinjer för representation säger att alkoholservering på skattebetalarnas bekostnad ska vara “restriktivt och vid speciella tillfällen”.

Alkoholserveringen ska även godkännas av kommunens förvaltningschef, som är kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S). Han menar att man trots den höga notan varit ”restriktiva” med spriten.

– Vi har inte frångått några principer. Det här är väldigt högtidligt och jag tycker att med de regler vi har i dag så har vi varit restriktiva med alkoholen, säger Teljebäck till SVT.

Nu kan det emellertid vara slut med supandet på kommunfullmäktiges avtackningsmiddagar. Den 14 november ska nämligen kommunstyrelsen i Västerås fatta beslut om nya, striktare riktlinjer för alkoholservering på skattebetalarnas bekostnad.

Läs även: S-politikerns sköna tillskott – 14 300 extra i månaden

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag