SSU: Gör gemensam sak med SD för att höja pensionerna

Stefan Löfven (S) och Jimmie Åkesson (SD). Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 1 okt 2021 2021-10-01
E-post

SVERIGE Höj pensionerna med stöd av Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Det uppmanar ungdomsförbundet SSU sitt moderparti att göra i en debattartikel i Expressen.

SSU:s nya ordförande Lisa Nåbo och styrelseledamoten Pavlos Cavalier Bizas skriver tillsammans att ”S borde lägga fram skarpa socialdemokratiska förslag för att pröva majoritetsförhållanden i riksdagen” efter att januariavtalet fallit.

Man tar upp tre frågor där SSU tror att S har en möjlighet att hitta majoritetsstöd i riksdagen. Dels vill man strama åt reglerna för arbetskraftsinvandring.

”Vi vill bland annat se en behovsprövning av arbetskraftsinvandringen, högre lönekrav och stopp för arbetskraftsinvandring till LSS. S bör söka stöd för att genomföra dessa förändringar hos V, M och KD”, skriver SSU-företrädarna.

Nästa förslag handlar om att stoppa privatiseringen av Arbetsförmedlingen. Även där tror SSU att S kan komma överens med M, V och KD.

Som tredje punkt vill man höja pensionerna – och ta stöd av SD.

”Sverigedemokraterna presenterade nyligen förslag om att höja pensionsavgifterna för kunna höja pensionerna. Att pensionerna är alldeles för låga har SD rätt om. Det måste vi som socialdemokrater erkänna”, skriver man.

”Utöver Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna vill Vänsterpartiet höja pensionerna. Det räcker för en majoritet.”

Avslutningsvis skriver SSU att folk upplever att det finns ett glapp mellan vad S säger och vad partiet gör.

”För att öka stödet för Socialdemokraterna är det därför helt avgörande att vi vågar ta strid för vår politik. För vem ska göra det om inte vi själva?”

På Twitter har flera varit snabba att kommentera SSU:s nya giv.

Läs även: SSU-topp i blåsväder – tog en öl med en sverigedemokrat

Lyssna: Få gick med i SSU för att stoppa massinvandringen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag