SSU-topp i blåsväder – tog en öl med en sverigedemokrat

Alexander Paulsson. Foto: Skärmdump från SVT
  • Fredag 9 jul 2021 2021-07-09
E-post

VÄRMLAND Alexander Paulsson (S), kandidat till ungdomsförbundet SSU:s förbundsstyrelse, hänger löst efter att ha tagit en öl med en representant för Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna. Det rapporterar SVT.

– Det här är ytterst olämpligt. Det är inte bra för partiets trovärdighet i fråga om att samarbeta med partier med främlingsfientlig grund, säger Socialdemokraternas distriktsordförande Åsa Johansson till SVT.

Mötet mellan socialdemokraten Alexander Paulsson och sverigedemokraten Robin Lennartsson ägde rum på torsdagseftermiddagen. De två meningsmotståndarna tog en öl ihop och pratade om politik – något som alltså inte uppskattas av Paulssons partikamrater.

– Vi står inte bakom detta. Det är inte förankrat hos oss, säger Sofia Nygren, ordförande i SSU Värmland, till SVT.

Paulsson är SSU Värmlands toppkandidat till SSU:s förbundsstyrelse, men efter att ha träffat en SD:are är det oklart om han kan fortsätta vara det. På fredagen kommer SSU Värmland att ha ett extra styrelsemöte där frågan ska diskuteras.

Alexander Paulsson själv ångrar inte att han träffade sverigedemokraten.

– Vår tanke var att sätta oss tillsammans och, trots olika åsikter, kunna prata om sådant som förenar som det politiskt ideella engagemanget, tron på Sverige och det var ganska trevligt för vi slapp ha stridsyxan med oss, säger han till SVT.

– Jag förstår att man på nationell nivå inte har någon möjlighet, och ska kanske heller inte samarbeta med Sverigedemokraterna, för det finns mycket som skiljer oss åt. Men det finns mycket som skiljer oss åt när det kommer till Centerpartiet också, nästan mer när man tittar på den ekonomiska politiken.

På sin Facebooksida skrev SSU Värmland på torsdagskvällen bland annat att: ”Alexander representerar inte SSU på något sätt längre.”

Läs även: Veronica Palm måste betala tillbaka 130 000 kronor

Läs även: Kristersson: Johansson och Stenevi borde be om ursäkt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag