Staffanstorp vägrar ta emot utomeuropeiska flyktingar

Christian Sonesson (M). Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 10 maj 2022 2022-05-10
E-post 2331

STAFFANSTORP På torsdag är det tänkt att fyra kvotflyktingar ska komma till skånska Staffanstorp, men kommunen vill inte ta emot dem.
– Så länge det pågår ett krig inom Europa, den största flyktingkrisen sedan andra världskriget, så kommer vi inte att ta emot utomeuropeiska flyktingar, säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) till TT.

Med stöd i bosättningslagen har Migrationsverket bestämt att Staffanstorp ska ta emot fyra kvotflyktingar på torsdag. Det är oklart vilket land de fyra personerna kommer ifrån, men de har redan fått uppehållstillstånd i Sverige.

Sverigedemokrater och moderater i Staffanstorps kommunstyrelse har sedan tidigare drivit igenom ett totalstopp för kvotflyktingar.

– Det är statens beslut att ta hit dem till Sverige, det är en statlig myndighet som har ansvaret för det och jag är helt säker på att Migrationsverket kan hitta fyra boendeplatser till de här individerna, säger Christian Sonesson.

Guna Graufelds, tillförordnad presschef på Migrationsverket, vill inte säga vad som händer om Staffanstorp inte tar emot kvotflyktingarna nu på torsdag. Hon konstaterar bara att de har ett ansvar att göra det.

– Jag hoppas att staten tar sitt förnuft till fånga och inte skickar fyra personer till oss, säger Christian Sonesson.

Läs även: De välkomnar ukrainare på flykt: ”Ett antal stora skillnader”

Läs även: Ukrainska flyktingar nobbar Sverige – rädda för skjutningar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag