Stal 90-årings bankkort – nu går polisen ut med bild

Foto: Polisen
  • Fredag 25 jan 2019 2019-01-25
E-post 5033

JÖNKÖPING Polisen går nu ut med bild på två män som misstänks ha stulit och tagit ut pengar med en 90-årig dams bankkort.

Det var vid 10-tiden den 28 september som de två männen fångades på Hemköps övervakningskameror. Då stod de i kassakön bakom en 90-årig kvinna. Medan den ene distraherade kassapersonalen positionerade sig den andre så att han såg koden som damen knappade in.

När damen lämnade butiken fick gärningsmännen på något sätt tag på hennes bankkort. Ungefär 40 minuter senare användes det för att ta ut 19 000 kronor i en bankomat. Männen försökte också göra köp på Willys och på Elgiganten i Jönköping, men köpen gick inte igenom.

Polisen har nu gett ut en bild på de misstänkta männen i hopp om att någon ska känna igen dem. Den som gör det kan kontakta polisen på 114 14.

Ett 10-tal liknande brott mot äldre människor har begåtts i region Syd, Väst och Öst. Övervakningsfilmer visar att det kan röra sig om samma gärningsmän i ett flertal av fallen, uppger polisen.

Läs även: Skrev att somalier var lata – anmäld och åtalad

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag