Starkt snus orsakade kräk-kaos på skola

Foto: Alekos
  • Söndag 17 dec 2023 2023-12-17
E-post

Personalen på Tundalsskolan i Robertsfors har upptäckt att elever spytt på flera ställen och misstänkte först ett utbrott av magsjuka. Nu har det emellertid visat sig att boven i dramat är en typ av extra starkt snus, rapporterar SVT.

– Vi upptäckte att eleverna hade spytt i korridorerna, på toaletterna och till och med i skolskjutsen. Vi tänkte att det inte kunde vara en magsjukeepidemi. Då kom vi på att det var nikotin och tobaken i det nya starkare snuset som var boven, säger rektorn Anna-Lena Göttfert till SVT.

Enligt eleven Natan Abraham, som går i nionde klass, har det blivit en trend bland elever att röka e-cigaretter och prova det nya snuset som är fem till sex gånger starkare än det vanliga snuset.

– Det är överallt. Det är jättelätt och tillgängligt, säger han till SVT.

Rektor Anna-Lena Göttfert uppmanar nu föräldrar att vara uppmärksamma på missbruket.

– Det här håller på att explodera med en ny sorts nikotin och snus som inte ens unga vuxna vet vad det innehåller, som är beroendeframkallande och som ger starka biverkningar, säger hon.

Läs även: Lade upp bild på sin nedspydda kompis på grund av bråk om champagnepengar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag