Stefan Löfven kallas till KU-förhör om it-haveriet hos Transportstyrelsen

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 15 feb 2018 2018-02-15
E-post 791

STOCKHOLM Konstitutionsutskottet har idag den 15 februari beslutat att kalla flera ledande statsråd till förhör. Stefan Löfven kommer att förhöras om it-skandalen hos transportstyrelsen.

Efter en lång utredning om it-haveriet vid Transportstyrelsen har konstitutionsutskottet beslutet att kalla till sig flera ledande statsråd för förhör. Statsminister Stefan Löfven, EU- och handelsminister Ann Linde, försvarsminister Peter Hultqvist och tidigare inrikesminister Anders Ygeman kommer kallas till utfrågning, uppger TT.

Alla de omnämnda statsråden kallas till utfrågning i riksdagens konstitutionsutskott med anledning av it-skandalen på Transportstyrelsen.

Konstitutionsutskottet meddelade beslutet idag den 14 februari, innan har KU förhört tidigare Säpochef och nuvarande Rikspolischef Anders Thornberg.

Anklagelser om vem som är ansvarig för skandalen har slängts från höger och vänster. Under juli 2017 anmälde Vänsterpartiet Alliansen till KU för it-skandalen.

LÄS ÄVEN: Vänsterpartiet KU-anmäler Alliansen för regeringens IT-skandal: Vill sparka kvinnlig minister och låta männen vara kvar

KU:s granskning är en följd av att Transportstyrelsen lade ut sin it-drift på entreprenad under 2015 till datajätten IBM.

Nyheter Idag kunde även avslöja att Serbiska ex-militärer fått tillgång till känslig information om rikets säkerhet.

LÄS ÄVEN: Nyheter Idag avslöjar: Serbisk militär fick full tillgång till Transportstyrelsens IT-nätverk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag