Stenevi backar från gilla-markering: ”Inte läst ordentligt”

Bild: Sveriges riksdag/ Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Fredag 24 nov 2023 2023-11-24
E-post 0

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi backar nu från den gilla-markering hon gav ett inlägg av konstnären Stina Wollter som spred antisemitism. ”Jag är otroligt ledsen över att jag inte läst ordentligt innan jag gillat ett inlägg som visade sig innehålla desinformation” skriver Stenevi till SvD.

På torsdagen gillade Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi ett Instagram-inlägg av konstnären Stina Wollter där denne upprepar flera antisemitiska påståenden som Wollter tidigare fått kritik för, som att israeler stjäl organ från dödade palestinier.

Stenevis gilla-markering uppmärksammades av Svenska Dagbladet. Efter att SvD sökt Stenevi för frågor om gilla-markeringen tog hon bort den, inledningsvis utan att svara på SvD:s frågor.

Efter nästan ett dygn återkommer Stenevi till sist med en skriftlig kommentar till SvD, där hon hävdar att hon inte läste igenom Wollters inlägg innan hon gillade det.

”Jag är otroligt ledsen över att jag inte läst ordentligt innan jag gillat ett inlägg som visade sig innehålla desinformation utan grund, något jag inte uppmärksammat. Jag och Miljöpartiet tar, och har alltid tagit, avstånd från alla typer av antisemitism”, skriver hon till SvD.

Läs även: Stenevi stöttade konstnärens antisemitiska utfall

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag