Stölddrabbad butik gömmer sitt kött: ”Så illa är det just nu”

Foto: Faksimil SVT
  • Fredag 5 nov 2021 2021-11-05
E-post 1419

ÖREBRO SVT rapporterar att flera livsmedelsbutiker i Örebro har haft allvarliga problem med stölder på sistone. I en butik har det gått så långt att man plockar bort kött från hyllorna.

Stölderna kan kosta livsmedelsbutikerna flera tusen kronor per tillfälle. På Ica-butiken Ekershallen förebygger man tillgreppen genom att bara ställa ut ett fåtal köttpaket på hyllorna.

– Vi kan inte ha köttet ute i butiken. Vi fyller på några enstaka paket i stöten och sedan får kunderna säga till om de vill ha mer. Så illa är det just nu, tyvärr, säger Ica-handlaren Patrik Malmberg till SVT.

– Stölder har vi ju alltid haft problem med, men numera känns det som att det är organiserat. Man kommer in och tömmer butiken på dyra produkter.

– Min tro är ju att man säljer det vidare, för det här är ingenting som man använder i husbehov liksom. Det är för stort. Man kan komma in och stjäla kött för 4-5 000 i ett svep.

Patrik Malmberg berättar att hans anställda känner sig otrygga och att de måste jobba som väktare snarare än försäljare.

– Vi har ju bra koll på vilka det är, men det gäller att få till gripanden så att polisen kan komma och ta dem, säger Malmberg som menar att man har ett bra samarbete med polisen.

Lars Hedelin, presstalesman på polisen, säger till SVT att det troligen stämmer att stöldgodset säljs vidare till ”mindre nogräknade näringsidkare”.

Läs även: Löfven om brottsligheten: ”Det handlar om sociala förutsättningar”

Läs även: Två döms för knivattack mot man som påstås ha förföljt kvinnor och barn

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag