Storbråk efter Löfvens attack på SD: ”Det är ett nazistiskt parti”

Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 9 okt 2016 2016-10-09
E-post 3619

STOCKHOLM ”Det är ett nazistiskt parti” sade Löfven om SD. Då blev det storbråk i SVT-studion när Åkesson drog fram en lång lista på rasistiska och olämpliga saker som Socialdemokrater och Vänsterpartister har sagt.

Tongångarna blev riktigt höga när regeringsfrågan efter nästa val blev en av debattpunkterna. Som Nyheter Idag tidigare berättat kom Sverigedemokraterna att hamna i centrum för debatten. Och där någonstans gick statsminister Stefan Löfven till full attack.

– Det är ett nazistiskt parti. Det är ett rasistiskt parti, sade han om Sverigedemokraterna.

Åkesson vansinnig på Löfven – Drog fram en lång lista

Att det skulle komma attacker mot Åkesson verkade vara något som SD redan hade förberett sig på. Så fort Löfven sa att SD var ett nazistiskt part drog Åkesson fram en lång lista på rasistiska saker som Socialdemokrater och andra vänsteranhängare har sagt.

Och vad gäller regeringsfrågan poängterade Åkesson det uppenbara, om inte ett blocköverskridande samarbete blir verklighet.

– Ni kan fortsätta tro att era block kommer bilda majoritetsregering, men det kommer inte att hända, kontrar Åkesson.

Men attackerna mellan Löfven och Åkesson kom att fortsätta i TV-studion. Åkesson menade att statsministern borde höja nivån på sina argument.

– Jag tycker det är otroligt tråkigt när vi har de här debatterna. Framför allt Stefan Löfven som kommer med fula påståenden och en massa trams.

– Det är otroligt dåligt att vi har en statsminister som inte kan sluta vräka ur sig fula ord, fortsatte han.

Löfven å sin sida kontrade med att han aldrig någonsin kommer göra sig beroende av SD i en regering.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag