Stormen Egon har nått orkanstyrka – Bilolyckor, snöfall och översvämningar

  • Lördag 10 jan 2015 2015-01-10
E-post

SVERIGE Stormen Egon drar in över landet med orkanstyrka och SMHI har utfärdat klass 2 varning. Samtidigt har snön fallit i Stockholm och polisen hade ett par hektiska timmar i eftermiddag. – Vi hade en intensiv period mellan 15 – 17.15 hade vi 31 olyckor varav i nio fall mindre personskador, säger Albin Näverberg hos Stockholmspolisen.

Just nu drar stormen Egon in över Sverige med orkanstyrka och Nyheter Idag kommer följa utvecklingen under kvällen och uppdatera artikeln efterhand. SMHI har sedan tidigare idag utfärdat en klass 2 varning för stora delar av södra Sverige och i Stockholm har snöoväder orsakat flera bilolyckor.

– Vi hade en intensiv period mellan 15 – 17.15, då hade vi 31 olyckor varav i nio fall mindre personskador, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Övriga samtal till Stockholmspolisen har handlat om grenar och träd som fallit över vägen eller hindrat trafiken på annat sätt. Hittills har elva sådana samtal kommit in till polisen i Stockholm under dagen.

– Just nu är det lugnt, men fortsätter det blåsa kommer det sannolikt mer träd. Men det ser bättre ut för närvarande när trafiken minskar på vägarna, avslutar Näverberg i telefonen.

Översvämningar samt färjor och tåg står stilla

I Uddevalla rapporteras om stora översvämningar och i Halmstad förbereder kommunen för att ån Nissan, som redan har 140 cm vattenstånd över det normala, nu kan stiga än mer. Över Östersjön har flera färjelinjer ställts in, bland annat Stena Line från Sassnitz till Trelleborg. Tågtrafiken riskerar störningar i södra Sverige och flera tågsträckor har ställts in för att passagerare inte ska fastna i trafiken.

Nyheter Idag kommer uppdatera under kvällen och en bit in på natten med information om händelseutvecklingen i landet med anledning av stormen Egon. Vi inväntar bilder och rapporter från Skåne och Göteborg från hur ovädret utvecklas.

Öresundsbron avstängd och tusentals strömavbrott

Sveriges Radio rapporterar att Öresundsbron nu är avstängd och att man uppmätt vindstyrkor på 30 meter per sekund. Samtidigt rapporterar SVT att 17 500 elabonnenter är utan ström hos EON, Vattenfall och Fortum.

Kl 20.40 – Tre bilar i krock på Arlandarakan

Strax innan niotiden kom rapporter om att tre bilar krockat vid Arlandarakan och en gravid kvinna kan vara inblandad i den olyckan, men Nyheter Idag har inte lyckats få den informationen bekräftad. Läs mer om den händelsen här.

Nedan samlar vi tweets fortlöpande under kvällen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag