Storslagsmål vid skola i Ystad

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 12 okt 2019 2019-10-12
E-post 161

YSTAD Ett storslagsmål med minst ett 30-tal inblandade bröt på fredagen ut vid en gymnasieskola i Ystad. Polisen beslagtog två knivar vid platsen men ingen person har gripits, och det finns inga uppgifter om att skolelever deltog i bråket.

Ett storslagsmål med minst ett 30-tal personer inblandade utbröt på fredagen vid lunchtid vid Parkskolan i Ystad, rapporterar Ystads Allehanda.

Polisen i Ystad fick larm om slagsmålet ett par minuter i tolv.

– Flera personer ringde till SOS och berättade om ett slagsmål med mellan 20 och 30 personer inblandade, säger Evelina Olsson, presstalesman vid polisens ledningscentral, till Ystads Allehanda.

Enligt de som ringde in verkade det vara två grupperingar som slogs emot varandra, och polisen fick även in uppgifter om att några av de inblandade bar kniv.

– Därför såg vi väldigt allvarligt på situationen och skickade flera patruller, förklarar Evelina Olsson.

När polisen kom till platsen hade slagsmålet upphört. Inga gripanden gjordes, men man hittade två knivar i närheten som togs i beslag.

Även om polisen inte har några uppgifter om att elever vid den närbelägna gymnasieskolan varit inblandade i slagsmålet har skolans ledning uppmanat föräldrarna på skolan att kontakta sina barn.

Läs även: ”Ett antal knivhugg” – Flera skadade, varav en 13-åring, i storslagsmål med uppemot 50 personer

Enligt uppgifter till Kvällsposten, som också har en film från händelsen, ska mellan 70 och 100 personer varit inblandade i slagsmålet.

– De var väldigt aggressiva. Man märkte att det inte var på skämt. Det var väldigt obehagligt, säger en elev som blev vittne till bråket till Kvällsposten.

Enligt skolchefen Lars-Inge Persson ska det hela ha börjat som ett bråk mellan två personer som växte genom sociala medier.

– Vad jag har hört hade de pratat sociala medier om att komma till den här platsen. De ska ha fått ihop mängden ungdomar genom sociala medier, säger Persson till Kvällsposten.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag