Strandhäll hyllar diktaturernas FN-råd: ”Forum med stor legitimitet”

Annika Strandhäll (S). Bild: Faksimil riksdagen
  • Tisdag 4 jul 2023 2023-07-04
E-post 0

FN:s Råd för mänskliga rättigheter, med diktaturer som Kina, Eritrea och Kuba som medlemmar, är ett ”forum med stor legitimitet” menar tidigare klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) i ett inlägg på Twitter.

På tisdagen meddelade FN:s Råd för mänskliga rättigheter att man på Pakistans begäran sammankallar till ett extrainsatt möte med anledning av koranbränningar i Europa.

Bland medlemmarna i FN:s Råd för mänskliga rättigheter märks diktaturer som Kina, Eritrea, Kuba och Vietnam, samt länder med pågående interna konflikter, som Sudan och Somalia.

På Twitter kommenterades nyheten av tidigare miljö- och klimatminister Annika Strandhäll, som skriver att ”det går bra nu”.

Henrik Sundström (M), kommunalråd i Uddevalla, kommenterade Strandhälls inlägg med att räkna upp några av rådets nuvarande medlemmar, exempelvis Eritrea, Kuba och Qatar.

Att rådet domineras av diktaturer och icke-demokratier tycks inte bekymra Strandhäll. ”Vad spelar det för roll menar du? Världen och FN består av en mängd olika länder där man förhandlar kompromisser för fortsatt global stabilitet. Det är inte enkelt. Alla tycker inte som Sverige. FNs människorättsråd är just ett sådant forum med stor legitimitet” menar Strandhäll.

I ett följande inlägg skriver Strandhäll till Sundström att ”ditt inlägg uttrycker både elitism, inskränkthet och bristande insikt.”

Läs även: Diktatur-tungt FN-råd ”för mänskliga rättigheter” kallar till möte om koranbränningar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag