Strandhäll rasar mot valförlusten – kunde inte ”ljuga fritt”

Bild: Kristian Pohl/Regeringskansliet/CC BY 3.0/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Torsdag 17 nov 2022 2022-11-17
E-post

Före detta klimat- och miljöminister Annika Strandhäll har tidigare uttryckt missnöje med valresultatet, som hon skyllt på en sverigedemokratisk ”trollarmé”. I ett nytt angrepp på regeringen och valresultatet pekar Strandhäll ut ett antal brutna vallöften, och menar att de blågula partierna vann valet eftersom Socialdemokraterna satt i regering och därmed inte hade möjlighet att ”ljuga fritt”.

I ett första inlägg retweetar Strandhäll en Busch-kritisk tweet av journalisten Jack Werner och pekar ut elprisstödet, bränslepriset och kärnkraften som tre punkter där de blågula partierna svikit vallöften. ”Totalt trams, precis som hela deras lögnaktiga valrörelse” skriver Strandhäll.

”Värsta valrörelsen i svensk modern historia med en opposition som tilläts säga vad som helst utan att ställas till svars för hur det skulle kunna genomföras” skriver Strandhäll i en följande tweet och fortsätter: ”En omöjlig position för oss som satt vid makten som inte kunde ljuga fritt”.

Läs även: Strandhäll skyller valförlust på SD-avlönad ”trollarmé”

Regeringen har fått hård kritik för svikna vallöften, i synnerhet när det gäller bränslepriset och det elprisstöd som skulle vara på plats den 1 november.

– Jag har blivit förd bakom ljuset. Så fort de kom till makten sket de i vallöftena, sade Peder Blohm Bokenhielm, grundare av Facebookgruppen ”Bränsleupproret”, till Dagens Nyheter om den snåla sänkningen av bränsleskatten.

Läs även: Bränsleupprorets grundare sågar snål skattesänkning: ”Har blivit förd bakom ljuset”

Läs även: Skånemoderater sågar elprisstödet: ”Ett stort svek”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag