Strandhäll (S) till attack på L – smetar Breivik på SD

Bild: Kristian Pohl/Regeringskansliet/Faksimil Twitter
  • Fredag 23 jul 2021 2021-07-23
E-post

I ett inlägg på Twitter anklagar tidigare socialminister Annika Strandhäll Liberalerna för att underlätta för ett parti med samma ”tanketradition som Breivik att få regeringsinflytande”. Anledningen till Strandhälls attack var att Liberalernas Twitterkonto uppmärksammade 10-årsdagen av Anders Breiviks terrorattacker i Norge.

Tidigare socialminister Annika Strandhäll (S) gick till hård attack på tidigare samarbetspartiet Liberalerna på torsdagen, minnesdagen för Anders Breiviks terrordåd i Norge 2011.

Läs även: Mina barn och andras ungar

Det hela började med att Liberalernas Twitterkonto påminde om att det gått tio år sedan terrorattackerna i Oslo och på Utöya. ”Vi får aldrig ge vika för extremism och anti-demokratiska krafter”, skriver Liberalerna som även riktar sina tankar ”till offren och deras familjer”.

Då Liberalerna övergett januariöverenskommelsen för att ansluta sig till det konservativa högerblocket fick inlägget Annika Strandhäll att se rött.

”Detta inlägg smakar minst sagt lite illa när ni som liberalt parti samtidigt är beredda att underlätta för ett parti med rötter i svensk vit maktrörelse och precis denna tanketradition som drev Breivik att få regeringsinflytande”, skriver Strandhäll i ett svar.

Strandhälls inlägg får kritik av Robert Hannah, integrationspolitisk talesperson för L. ”Vidrig nivå på debatten i Sverige. Sossar tänker göra allt för att brunsmeta oppositionen endast för att behålla makten. Man måste visst vara stödparti till S för att få minnas offer för terroristdåd”, skriver Hannah.

Då får Strandhäll stöd från Aftonbladets vikarierande ledarskribent Lina Stenberg. I ett svar på inlägget av Robert Hannah skriver Stenberg att ”nu får väl Liberalerna bestämma sig! Antingen är man för SD/Breivik eller så är man det inte”.

Läs även: Strandhäll efter polismordet: ”Gängkriminaliteten ska fortsätta tryckas tillbaks”

Läs även: Liberala debattören läxade upp Strandhäll: ”Tala inte om min klassbakgrund”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag