Strandhäll till Bali: ”Varför kom du till Sverige?”

Foto: Nyheter Idag / Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0)
  • Fredag 4 aug 2023 2023-08-04
E-post

Under ett bråk med tidigare riksdagsledamoten Hanif Bali (M) frågar Annika Strandhäll (S) varför Bali en gång i tiden kom till Sverige. Bali har invandrarbakgrund och kom till Sverige som treårigt ensamkommande flyktingbarn år 1991.

Tidigare riksdagsledamoten Hanif Bali (M) föddes i Kermanshah i Iran 1987. Hans föräldrar var aktiva i den iranska motståndsrörelsen Folkets Mujahedin och flydde därför från Iran till grannlandet Irak.

I samband med det första Gulfkriget mellan Irak och en internationell koalition ledd av USA skickades Hanif Bali till Sverige som ensamkommande flyktingbarn år 1991, när han var tre år gammal.

Som vuxen M-politiker har Hanif Bali blivit en hård kritiker mot den kravlösa migrationspolitik som främst bedrivits av Fredrik Renfeldt (M) och Stefan Löfven (S), något många av hans politiska motståndare har haft svårt att smälta då Bali själv har invandrarbakgrund.

På torsdag kväll var det dags igen. Då frågade nämligen tidigare miljö- och klimatminister Annika Strandhäll Hanif Bali varför han en gång i tiden kom till Sverige.

Det hela började med att Haif Bali i ett ironiskt inlägg frågade vilken av de eritreanska fraktioner som slogs på Järvafältet på torsdagen som ”vi villablattar” förväntades vara lojala med.

Läs även: 55 skadade under slaget på Järvafältet – hundratals släppta av polis

Inlägget besvarades med ett besynnerligt inlägg från Strandhäll. ”Åh vad jag just nu skulle vilja relatera en historisk parallell för dig. Du kallar dig för villablatte, ja alla kanske inte är där. Lite sådär små bekväm på insidan av etablissemanget. Trevlig kväll.”

Hanif Bali svarade hånfullt att Strandhäll nyligen trodde att HBO-serien ”Chernobyl” var en dokumentär och borde undvika historiska paralleller. ”Håll dig till det du är bra på. Ge mig ett bra bag-in-box tips istället”.

Det slaget under bältet besvarar Strandhäll med samma mynt. ”Vad är det som gör att en vuxen man är inne på porrsidor med ’extremely painful anal amateur seduces reluctant teen’ och groomar 16 åringar som ’läxhjälp’. Kommer nu blocka dig” skrev hon, med en referens till en skärmdump som valsat runt i vänsterketsar från en livesändning med Bali där en url till en porrsida ska ha dykt upp i adressfältet.

Strandhäll hotar även med att anmäla Bali för förtal. ”Jag har två döttrar hemma och nu är det nog med att de ska behöva se sådant här utan grund.”

Avslutningsvis frågar Strandhäll Bali, som var tre år vid tillfället, varför han en gång i tiden kom till Sverige.

Läs även: Svenska kyrkan läxar upp Strandhäll

Läs även: Paolo Robertos fräcka kärnkraftskupp mot Strandhäll: ”Cancel-kulturen funkar inte längre”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag