Strandhälls påhopp på L-topp: ”Förundrad över din aggressivitet”

Avci (L) och Strandhäll (S). Foto: Riksdagen / Magnus Liljegren / Regeringskansliet
  • Torsdag 25 aug 2022 2022-08-25
E-post 336

I en tweet publicerad på tisdagen klargör Liberalernas partiledare Johan Pehrson att partiet inte tänker stödja en S-ledd regering efter kommande val, något som får klimatminister Annika Strandhäll att spy galla över kommentarsfältet. När L-toppen Gulan Avci sedan ber Strandhäll att fokusera på den egna politiken istället frågar sig klimatministern varför hon är så aggressiv.

”Socialdemokraterna känner inga gränser när makten ska säkras. Först yrar man om Liberalerna som rasister i veckor för att sedan vilja samarbeta. Tack. Men nej tack”, skriver Pehrson i originaltweeten. Detta efter att statsminister Magdalena Andersson öppnat för att ha med L i en regering i SVT:s partiledarutfrågning.

Nobbandet av Anderssons invit får klimatminister Annika Strandhäll att gå i taket och anklaga Liberalerna för att ha sålt sin själ.

Gulan Avci (L), riksdagsledamot samt jämställdhets- och skattepolitisk talesperson för partiet, ber då Strandhäll att fokusera på den egna politiken istället.

Men Strandhäll ger sig inte.

”Gulan är helt förundrad över din aggressivitet. Trodde du var liberal”, skriver hon till svar. Varpå Avci svarar att hon inte alls är aggressiv utan lägger all sin tid på att prata med väljare om den egna politiken.

”Men det är tröttsamt att du och andra S ministrar ägnar ständigt brunsmetar mig och mitt parti. Självklart kommer jag aldrig acceptera dessa respektlösa oförskämdheter!”, tillägger hon.

I en annan Twittertråd anklagar Avci Socialdemokraterna för att förpesta det demokratiska samtalet och skapa ”skräck som vi annars bara är vana att se i diktaturstater”.

Utspelet från Strandhäll om Avcis ”aggressivitet” uppmärksammas av moderaten John Paccamonti.

Läs även: L-topp kräver att Strandhäll får sparken

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag