Strandhälls pinsamma påhopp efter tragiska beskedet

Bild: Magnus Liljegren/Regeringskansliet/Nikrifit/CC BY-SA 4.0/Johan Fredriksson/CC BY-SA 3.0/Faksimil Twitter
  • Torsdag 23 feb 2023 2023-02-23
E-post 0

I ett inlägg om avlidna polischefen Mats Löfving skrev Fredrik Kärrholm, riksdagsledamot för M med bakgrund som polis, att Löfving hade ett ”blått hjärta”. Det fick S-twittraren Annika Strandhäll att reagera. ”Lägg bara ner” skrev Strandhäll, i en tweet hon raderade efter att flera Twitteranvändare påpekat att ”blått” syftar på polisens färg och inte Moderaternas.

Sent på onsdag kväll meddelade polismyndigheten att ställföreträdande rikspolischef och regionpolischef Mats Löfving har hittats avliden i sitt hem.

Tidigare på onsdagen presenterade utredaren Runar Viksten sin rapport om Linda Staaf-affären, som slog fast att Löfvinggjort sig skyldig till jäv gentemot Linda Staaf, som han hade en privat relation med, och rekommenderade att Löfving skildes från sin tjänst.

– Det är med stor sorg och bestörtning jag tagit emot besked om att ställföreträdande rikspolischef och regionpolischef Mats Löfving har avlidit. Det är oerhört tragiskt, sade rikspolischef Anders Thornberg i ett uttalande.

Läs även: Så friades Staaf och Thornberg när all skuld lades på Löfving

Thornberg var inte ensam om att reagera med sorg och bestörtning. Många andra, i synnerhet personer med koppling till polismyndigheten, förmedlade sin sorg på sociala medier sent på onsdagkvällen.

En av dem var Fredrik Kärrholm, riksdagsledamot för Moderaterna med bakgrund som polis och kriminolog.

”Minns när jag var instruktör för en ny polisaspirant. Jag visade honom runt i det anrika polishuset på Kungsholmen. Vi passerade regionpolischefens kontor. Dörren var öppen. Mats Löfving såg oss och hälsade. Han tog sig tid och välkomnade aspiranten. Mats hade ett blått hjärta” skrev Kärrholm i ett inlägg på Twitter.

Det fick S-twittraren Annika Strandhäll, tidigare bland annat socialminister, att reagera. ”Lägg bara ner” skrev Strandhäll i ett svar på Kärrholms tweet.

Faksimil Twitter.

 

I sitt svar till Strandhäll skriver Kärrholm och förtydligar att han med ”blått hjärta” syftar på polisfärgen blå. Ett känt exempel där det används är tv-serien ”Tunna blå linjen” på SVT.

Flera andra twitteranvändare konstaterar att Strandhäll förmodligen missförstått, och Strandhäll väljer snart att radera sitt inlägg.

”Känner mig helt förstörd över hur en människa inte känner en annan utväg och funderar ikväll vart vi brustit och om jag missförstod Kärrholms blått hjärta, slå på det då om du mår bättre, jag tog bort min kommentar. Denna fråga berör mig” skriver Strandhäll, vars sambo Thomas Wolf tog sitt liv 2019, i ett svar till en twitteranvändare.

Läs även: Mats Löfving hittad död i sitt hem

Läs även: Här är Linda Staafs bakgrund och meriter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag