Strejkkaos i tågtrafiken – då blockerar klimataktivister vägen

Pressbild Återställ Våtmarker
  • Tisdag 18 apr 2023 2023-04-18
E-post

Samtidigt som en vild strejk bland lokförare skapar kaos i Stockholms pendeltågstrafik stoppar klimataktivister biltrafiken på minst två platser i Stockholm, rapporterar Dagens Nyheter.

Det handlar än en gång om gruppen ”Återställ vårmarker”, som blockerade trafiken över Västerbron i riktning mot Hornstull vid 08.30-tiden på tisdag morgon. Polisen eskorterar aktivisterna över bron, och en lång bilkö har bildats bakom dem.

Samtidigt genomförde en grupp en liknande aktion på Sturegatan i centrala Stockholm. Polisen kan inte uppge om det rör sig om samma grupp eller två separata, och polisens presstalesperson Daniel Wikdahl saknar uppgifter om grupperna har sökt tillstånd för sina manifestationer.

Polisen är på plats och dirigerar om trafiken vid båda aktionerna. Något beslut om att föra bort demonstranterna från vägbanan hade ännu inte fattats vid klockan 09.

Läs även: Miljöpartist rasar mot tågstrejken: ”Utpressningsförsök”

Läs även: Vild strejk i Stockholms pendeltåg på måndag: ”Vi litar inte på fackförbunden”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag