Svensk journalist mystiskt försvunnen efter ubåtshaveri

  • Fredag 11 aug 2017 2017-08-11
E-post 0

DANMARK En kvinnlig svensk journalist saknas fortfarande efter förmiddagens ubåtshaveri i Køgebukten utanför danska kusten. Ubåtens ägare Peter Madsen hävdar att han satte iland kvinnan långt innan ubåten sjönk, men polisen dyker trots det vid vraket i jakten på kvinnan.

Peter Madsen kunde under förmiddagen fiskas upp ur vattnet sedan hans ubåt UC3 Nautilus drabbats av tekniska problem och därefter gått till botten. Den danska uppfinnaren skjutsades enligt Berlingske till land av en fritidsbåt. Madsen och hans sällskap ombord, en kvinnlig svensk journalist, hade då varit anmälda såsom saknade sedan halv tre-tiden på natten.

Madsen hävdar att han var ensam ombord när ubåten sjönk och att han lämnade av kvinnan i Köpenhamn redan under torsdagskvällen. Men kvinnans anhöriga har inte fått kontakt med henne och ingen tycks veta vart hon tagit vägen. Enligt danska TV2 har därför polisen skickat ned dykare till ubåtsvraket för att undersöka det.

Även polisen i Sverige bekräftar att kvinnan är anmäld saknad och Sydsvenskan skriver att hon är hemmahörande i Skåne. Enligt medieuppgifter hade hon följt med Madsen ut på en tur eftersom hon skulle göra ett reportage om ubåten på uppdrag för tekniktidningen Wired.

BT skriver att polisen i Köpenhamn inte vill kommentera ärendet, men säger ändå att man inte planerar att gripa Peter Madsen. På Twitter skriver myndigheten att man håller på att utreda ärendet.

SE ÄVEN: Dansk ubåt sjönk i havet med svensk journalist ombord

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag