Svenska gäng etablerar sig i Norge

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 28 okt 2023 2023-10-28
E-post

Svenska gäng har etablerat sig i elva av tolv norska polisdistrikt, uppger Kristin Kvigne, chef för rikspolisen Kripos enligt TT-NTB.

– Vi ser att de svenska kriminella nätverken har närvaro i nästan alla polisdistrikt, sade Kvigne i norska public servicebolaget NRK:s program Debatten.

Tidigare har Kvigne uppgett att svenska gäng etablerat sig i hälften av Norges polisdistrikt, och bland gängen som etablerade sig pekade hon ut det ökända nätverket Foxtrot.

– Jag tycker att det är bra att vi har kartlagt att Foxtrot är här, för då kan vi inleda en insats, sade Kvigne då.

Kvigne har även sagt att den norska situationen liknar den i Sverige på så sätt att ledarna befinner sig utomlands och styr den organiserade brottsligheten därifrån.

– Situationen i Norge liknar den i Sverige, med att vi har hjärnor som sitter utomlands och styr den organiserade brottsligheten därifrån i stor utsträckning. Medan hjärnorna i Sverige finns i Turkiet, finns våra hjärnor i Marocko, sade Kristin Kvigne till NRK i slutet av september.

Läs även: Svensk gängkriminell gripen i Serbien

Läs även: Svenska gängmedlemmar gripna i Tunisien och Frankrike

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag