Svenska kyrkan: ”Vi har alltid varit woke”

Arkivbild. Foto: Bill Smith
Arkivbild. Foto: Bill Smith
  • Tisdag 19 sep 2023 2023-09-19
E-post

Svenska kyrkan, som grundades 1593 genom Uppsala möte, hävdar i ett inlägg på plattformen X att ”vi har alltid varit woke”. Inlägget är ett svar på kritik från en X-användare angående en ”kärleksmur” för att stötta islam.

Det var på torsdagen i förra veckan som X-användaren ”Stinalina” lade upp ett inlägg med en länk till en artikel i Samnytt om kyrkans ”kärleksmur”.

”Detta gör mig riktigt förbannad över @svenskakyrkan okunnighet. Ett svek mot kristendomen, de kristna o katolska präster o lärare som fått halsen avskuren bryr man sig tydligen inte om. Vilken värld lever dom i?” skrev Stinalina.

En annan X-användare, Hasse Mårtensson, skrev följande dag att ”Svenska kyrkan har blivit totalt woke. Inte undra på att islam går framåt”.

På det svarade Svenska Kyrkans X-konto att ”Svenska kyrkan har inte blivit woke. Vi har alltid varit woke”. Vidare hävdar man att ”Woke ingår i kyrkans DNA”. Detta i och med att ”Jesus har lärt oss att se och motverka strukturella orättvisor mellan människor”.

Läs även: Svenska kyrkans nollkoll – vet inte om att Konstantinopel var kristet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag