”Sverige bär inget ansvar för flyktingkatastrofen”

Debattören "En arg blatte talar". Foto: Privat
  • Fredag 4 sep 2015 2015-09-04
E-post 6514

DEBATT Nu ger sig debattören EABT in i frågan om flyktingkrisen och han menar att Sverige inte alls har ett ansvar för alla de flyktingar som nu söker sig till Europa. Istället menar han att de länder som är orsaken till att det blir krig bör ta ansvar och därför bör blickarna istället riktas mot USA. Nu förklarar han varför han tycker att Sverige inte alls ska känna press att ta emot fler människor.

Det talas väldigt mycket om Sveriges humanitära ansvar när det kommer till flyktingkrisen. Men Sverige har inget ansvar. Är det Sverige som startade kriget i Mellanöstern? Eller är det resultatet av USA:s utrikespolitik som grundar sig i en Big Brother-fetisch?

ISIS är anledningen till att många flyr från Syrien just nu och Europa hade kunnat stoppa dessa fascister på en vecka ifall dom bara ville. Men istället har man låtit islamisterna härja i ett år. Här i Sverige har Mona Sahlin prioriterat jobb åt terrorister mer än att införa skärpta lagar; förortsbor beklagar sig över att radikaliseringen har pågått länge medan politikerna blundar och Göteborgs stad har producerat mer jihadister än hela USA. Jag tycker inte det är fel alls att man belyser flyktingkatastrofen, däremot är det fel att man framställer invandring som en lösning. Borde man inte fokusera främst på anledningen till att människor flyr?

Våra politiker och massmedia lägger all sin fokus på att upprepa att Sverige måste överbefolkas. Vore det inte bättre att säga till USA att sluta samarbeta med länder som finansierat Islamiska Staten?

Missförstå mig inte dock. Det är klart att Sverige kan ta emot flyktingar. Men något ansvar har vi inte. Ansvar har du bara om du startat krig. Sverige har inte krigat med Syrien.

Givetvis ska man hjälpa människor. Men ska man ta emot folk får man ha en idé om hur det ska fungera. Finns det inte bostäder finns det heller inte möjlighet. Vår bostadsbrist har blivit så pass illa att sexuella förövare försöker utnyttja situationen genom att lura till sig sex från unga tjejer som är desperata efter nånstans att bo.

Sverige har varit enormt generösa med flyktingmottagande i 25 år nu. Ni har vart så pass generösa att ni tar emot människor som inte ens har officiell flyktingstatus. Somalia och Eritrea kanske inte är roliga länder att bo i, men det pågår inte krig där.

Sverige är så generösa att dom ofta inte ens utvisar utländska medborgare som begår våldtäkt. Oavsett hur imponerande deras brottsregister är.

9 av 10 ensamkommande barn misstänks vara vuxna, iallafall om man ska tro Norge, men ändå är Sverige så generösa att dom accepterar dessa bedragare och låter dom ta platser från riktiga barn. Så pass att årskvoten för ensamkommande redan har fyllts upp.

Migrationsverket ger asyl till i stort sett vem som helst: om du inte har ID-handlingar, om du har falska ID-handlingar, även dom som redan har uppehållstillstånd i annat land. Man bryr sig heller inte om någon är terrorist när dom ansöker om asyl, för man har helt enkelt inte tid att utreda saken. Migrationsverket har ju fått order om att ta emot så många som möjligt, inte att ta emot dom på bästa sätt möjligt.

Utanförskapsområden har växt från 3 stycken år 1990 till 186 stycken år 2012. Vad är det ni låter flyktingarna komma till egentligen? Vissa säger att vi måste bygga fler bostäder, men det enda som kommer hända då är att invandrare flyttar till dessa bostäder och då har vi ännu ett nytt segregerat område där man aldrig behöver lära sig svenska.

Det kanske är dags att tänka efter och förstå att kvalitet är minst lika viktigt som kvantitet. Om integrationen ska kunna fungera så behöver svenskar och utlänningar blandas med varandra. Detta är omöjligt med fortsatt hög invandring.

Om ni hade bedrivit en ansvarsfull invandringspolitik de senaste 10 åren så kanske vi hade haft plats för den lille pojken Aylan som dog. Men istället skriker ni bara ”rasist” åt varenda jävel som vill sköta invandringen på ett ansvarsfullt sätt och sen använder Expressen bilden av en död 3-åring som pornografi för att sälja en produkt. Rubriken lyder ”Europa räddade inte Aylan” och det är ganska uppenbart vad dom försöker antyda.

Men här är ett faktum: De rika arabiska oljestaterna har inte tagit emot några flyktingar alls. Det här är alltså länder i närområdet som har det väldigt bra ställt ekonomiskt. Detta visar hur Expressen utnyttjar en tragedi för sina egna publicistiska syften. Rubriken borde inte lyfta fram Europa som boven i dramat, rubriken borde lyda: ”ARABLÄNDERNA RÄDDADE INTE AYLAN”.

Men jag antar att det vore rasistiskt. Tydligen är det bara vi här i Skandinavien som bär ansvar för konflikten i Mellanöstern.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag