Sverige lägger 300 miljoner kronor på klimatomställning i u-länder

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 1 Dec 2020 2020-12-01
E-post 2571

SVERIGE Sverige kommer att bidra med 300 miljoner kronor till ett nytt program för ”klimatsmart industriomställning” i u-länder. Det meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Programmet är en del av Världsbankens klimatinvesteringsfond och med det nya aviserade stödet kommer Sverige att ha bidragit med en dryg miljard kronor till fonden till och med detta budgetår.

Sveriges tillskott på 300 miljoner kronor, fördelat på 100 miljoner årligen fram till 2022, syftar till att ”bistå utvecklingsländer och deras industrier att ta fram färdplaner, klimatstrategier och möjliggöra viktiga tekniska innovationer i hela värdekedjan inom den tunga industrin”.

– Genom att stödja andra länders arbete med färdplaner mot fossilfrihet kan vi skynda på utvecklingen mot nollutsläpp i hela världen, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) i pressmeddelandet.

– Med stödet tar Sverige ett ökat ansvar för att stötta fattiga länder att genomföra en klimatsmart industriomställning och utfasning av fossila bränslen i hela värdekedjan, kommenterar Peter Eriksson (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete.

Läs även: Här hånar Sjöstedt Liberalerna

Läs även: Lövin (MP): Klimatförändringar värre än corona – varnar för ”invasioner av främmande arter”

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag