Swebbtv lanserar vin – då rasar vänstern mot systemet

Bild: Swebbtv
  • Torsdag 4 maj 2023 2023-05-04
E-post 0

Webbkanalen Swebbtv lanserar ett eget vin, ”Swebbtv organic”, som kommer gå att beställa från Systembolagets sortiment från och med den 10 maj. Då rasar vänstern mot det statliga alkoholmonopolet, som anklagas för ”finansiering av extremister”.

– Det känns som att de blandar ihop olika saker. Nu är det inte politik det här vinet handlar om utan det är en produkt som vi bjuder ut, säger Swebbtv:s Mikael Willgert till Nyheter Idag.

Det handlar om ett ekologiskt vin från regionen Abruzzo vid Italiens östra kust mot Adriatiska havet, och i en lanserings-film på Swebbtv:s hemsida beskrivs vinet som ”relativt lätt eller medeltungt”.

Swebbtv:s satsning har uppmärksammats av tidskriften Expo, som kallar Swebbtv för ”en högerextrem aktör” och ifrågasätter att det ”statliga alkoholmonopolet används för att finansiera” dem.

– Vi tar inte ställning till deras verksamhet, utan ser bara på om den produkt de säljer är legal eller inte. Vi har tittat på den här produkten och har gjort bedömningen att den är inom ramen för vad som är tillåtet, säger Systembolagets inköpschef Fredrik Arenander till Expo.

Expos perspektiv anammas av flera tyckare på vänsterkanten, exempelvis kulturskribenten Myra Åhbeck Öhrman.

Flera vänsterkonton instämmer i Åhbeck Öhrmans kritik.

Men kritiken mot att Systembolaget tillhandahåller Swebbtv kommer inte enbart från vänster. Sofia Arkelsten (M), riksdagsledamot mellan 2006 och 2018 samt Moderaternas partisekreterare 2010 till 2012 klagar på att ”kylda drycker och etikett med städat midsommarfirande är förbjudet men detta släpps igenom.”

Läs även: Swebb-TV nerstängt av Youtube

Bli PLUS-medlem och läs Nyheter Idags intervju med Swebbtv:s  Mikael Willgert om….

… vänsterns kritik.

… varför man har valt att sälja vin.

… hur man väljer vin.

… vinet de har valt.

Bli PLUS-medlem nu!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag