Syrier gripen för våldtäkten av 13-årig flicka på badstrand

Genrebild.
  • Lördag 21 jul 2018 2018-07-21
E-post 8450

På lördagen våldtogs en 13-årig flicka på en badstrand i Örkelljunga i nordvästra Skåne. Polisen grep kort efter händelsen en 16-åring skriven på orten misstänkt för brottet. 16-åringen är syrisk medborgare.

Det var på lördagseftermiddagen som polisen larmades till en badstrand i Örkelljunga i nordvästra Skåne med anledning av en misstänkt våldtäkt. Ett fotbollslag på platsen höll fast den misstänkta gärningsmannen som senare kunde gripas av polis.

Läs mer: 13-årig flicka våldtagen vid badstrand

Nyheter Idag har tidigare talat med polisens presstalesman Calle Persson.

— På plats befann sig bland annat ett fotbollslag som var på någon form av träningsläger. Några av spelarna och föräldrarna hjälpte till både med att ta hand om gärningsmannen men även med vittnesuppgifter så småningom när polisen kom, sade Persson.

Polisen kunde fastställa identiteten på den misstänkta gärningsmannen direkt på platsen. Han är 16 år gammal, syrisk medborgare och skriven på en adress i trakten.

Både den 13-åriga flickan och syriern fördes till sjukhus, dels för att undersöka eventuella skador på flickan men även för att säkra spår. Flickan blir sedan förhörd av speciell personal inom polisen för den här typen av ärenden.

— Vi ser till att få fram en kvinnlig kollega med utbildning på att förhöra just barn som blivit utsatta för brott, sade Persson.

Under kvällen fattas beslut av åklagare om den misstänkte ska anhållas.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag