Syskon misshandlades och rånades på godis av barngäng

Hemköp i Tjärna Centrum. Bild: Google street view
  • Måndag 31 aug 2020 2020-08-31
E-post 5859

BORLÄNGE Tre syskon gick upp till Hemköp i Tjärna centrum för att panta burkar och köpa godis för pengarna. Men när de kom ut från affären omringades de av ett gäng i blandad ålder som misshandlade dem och stal deras godis. Händelsen har polisanmälts.

Det var på fredagen som familjen Nordlanders tre barn på 7, 10 och 12 år fick gå upp själva till Hemköp för att panta burkar och handla godis, rapporterar Aftonbladet.

Läs även: Tonårskillar pistolrånade på mopeder av mörkhyade gärningsmän

– När de kommer ut från affären blir de omringade av ett gäng yngre killar, som var i deras ålder ungefär, och ett gäng större tonårskillar. De yngre börjar sparka och slå dem och sen ryckte de godiset ifrån dem, berättar pappa Kenneth Nordlander för Aftonbladet.

När barnen kom hem var de chockade och blåslagna, och 12-åringen hade en bula i pannan efter att ha knäats i huvudet.

– Flickan blev väldigt rädd och hade börjat grina. Henne gjorde de inte så mycket mot, knuffade lite bara, men hon hade sett pojkarna få smällar i huvudet och bli sparkade, säger mamma Eva Holm Nordlander till Aftonbladet.

Föräldrarna kontaktade polis som fotograferade barnens skador och tog upp deras vittnesmål.

Läs även: 13-åringar swishrånade på pendeltåg – vuxna tittade bort

Ärendet rubriceras som misshandel och stöld, men det kan ändras under utredningens gång, säger region Bergslagens presstalesperson Stefan Wickberg till Aftonbladet.

– Här har det varit så pass mycket tvång och våld att de ändå fick lämna ifrån sig godiset de handlat. Det är snubblande nära rekvisiten för rån, säger Wickberg.

Hemköps-affären där det hela inträffade ligger nära det utsatta området Tjärna ängar, där kriminalitet, arbetslöshet och andelen invandrare är hög.

Området kallas ibland för ”Lilla Mogadishu” på grund av att många av de boende har somalisk bakgrund.

Läs även: 12-årig pojke rånad av två äldre killar med luvor

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag