13-åringar swishrånade på pendeltåg – vuxna tittade bort

Tåg i Stockholms tunnelbanenät. Foto: Melker Larsson / Pressbild Stockholms läns landsting
  • Måndag 25 maj 2020 2020-05-25
E-post 3838

BÅLSTA När en grupp 13-åriga pojkar rånades på ett pendeltåg var det ingen av de vuxna i närheten som ingrep. Det berättar mamman till en av pojkarna, som reagerar över passiviteten.

P4 Uppland uppger att händelsen inträffade för några dagar sedan. Fyra 13-åriga pojkar åkte pendeltåg från Bålsta mot Sundbyberg vid 14-tiden när ett par äldre killar klev på och kom fram till dem.

Rånarna frågade var pojkarna bodde och krävde pengar. De grabbade tag i två av pojkarna som då blev så rädda att de via Swish förde över pengar till rånarna.

P4 Uppland har pratat med mamman till en av pojkarna som säger att det fanns vuxna i närheten som lät det hela fortgå.

– Min son sökte ögonkontakt med andra människor som satt runt omkring, men då var det många som tittade ner i telefonen eller ut genom fönstret igen. Ingen agerade över huvud taget, säger mamman.

Hon förstår att folk kan vara rädda för att ingripa då man själv kan råka illa ut. Men hon menar att det är bättre att göra något än att vara passiv och behöva leva med det efteråt.

Av radions inslag framgår det inte om det har gjorts någon polisanmälan eller om någon av rånarna har identifierats och gripits.

Läs även: Asylsökande trängde sig in hos och rånade handikappad

Läs även: Hennes son attackerades av gäng – efter att polisen nobbat ordningsvakter: ”Man lyssnar inte på medborgarna”

Läs även: Hennes son förnedringsrånades: ”Skulle så gärna vilja hjälpa dem”

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag