Tände eld på hemlös man i tunnelbanan – Sju efterlysta för mordförsök

  • Tisdag 27 dec 2016 2016-12-27
E-post 11042

TYSKLAND Sju personer har tänt eld på en hemlös man vid en tunnelbanestation i Berlin och sedan lämnat platsen med ett tunnelbanetåg. Nu har polisen i Tyskland offentliggjort delar ur en övervakningsfilm och uppmanar allmänheten att tipsa ifall någon av de misstänkta gärningsmännen känns igen.

Det var vid 02-tiden, natten mot söndagen, som sju personer gav sig på en hemlös människa i en tunnelbanestation i Berlin genom att tända eld på honom. Enligt ett pressmeddelande från tysk polis har gärningsmännen därefter lämnat tunnelbanestationen med ett tåg.

”Sju ungdomar eller unga män misstänks ha satt en hemlös person i livsfara genom brand på Schönleinstraße tunnelbanestation”, skriver polisen i Berlin i ett uttalande.

Läs också: Flyktingbarn misstänkta för mordförsöket – Tände eld på hemlös man

”Anses vara ett mordförsök”

Efter att polisen i Berlin samlat in och gått igenom övervakningsbilder från den aktuella händelsen vänder sig myndigheten nu till allmänheten för hjälp med att identifiera de misstänkta gärningsmännen. På videobilder, som polisen i Berlin nu offentliggör, syns sju unga män kliva in i en tunnelbanevagn.

”Ungdomarnas gärning bedöms vara mordförsök”, berättar polisen i Berlin.

Den hemlöse mannen ska ha varit alkoholpåverkad. Tack vare att att förbipasserande upptäckte att den hemlöse mannens situation kunde han snabbt komma till undsättning och branden släckas. Även en lokförare som befann sig på tunnelbanestationen sprang till undsättning. Mannen ska ha klarat sig undan skador tack vare snabbt ingripande.

Om du känner igen någon av personerna i videon ombeds du kontakta polisen i Berlin på telefon +49 (030) 4664 911 444.

UPPDATERING: De misstänkta personerna är gripna av polis

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag