Täppas Fogelberg tvingas lämna ”Ring P1”

Täppas Fogelberg på bokmässan i Göteborg 2015. Bild: LA2/Wikimedia Commons
  • Lördag 23 Nov 2019 2019-11-23
E-post 671

SR-programledaren Täppas Fogelberg, som sattes i karantän inför valet, lämnar nu ”Ring P1” för gott. Fogelberg själv säger att han tvingats bort mot sin vilja, medan P1:s kanalansvarige Nina Glans säger att man valt att inte förlänga Fogelbergs frilanskontrakt, och att man vill testa nya personer i programmet.

Nu lämnar journalisten och programledaren Täppas Fogelberg Sveriges Radio och programmet ”Ring P1”. Enligt Fogelberg tvingas han bort mot sin vilja, och han säger till Aftonbladet att han har svårt att förstå beslutet.

– Hade något hänt hade man kunnat förstå det. Men ingenting har hänt och det har varit perioder då det varit anmälningar och ganska stökiga samtal men det har varit lugnt, säger Fogelberg  och tillägger att han tror att beslutet handlar om ”ängslighet”.

– Man undviker saker som står ut, vilket är kontraproduktivt. En radio som inte berör, vare sig man blir glad eller arg när man lyssnar, det är inte bra. Det får inte vara för slätt, säger Fogelberg.

Nina Glans, kanalansvarig för P1, säger till Aftonbladet att Fogelberg inte har fått sparken, utan att man valt att inte förlänga hans frilansavtal.

– Täppas har jobbat här i snart 20 år, men vi byter programledare i alla program. Vi behöver testa nya personer och då finns det de som får lämna plats för nya, därför valde vi att inte förlänga hans frilansavtal, säger Glans.

Inför valet 2018 hörde Täppas Fogelberg till de SR-profiler som sattes i ”karantän”, något Expressen var först med att rapportera om.

Även den gången ansåg Fogelberg att Sveriges Radios beslut berodde på ängslighet.

– Först trodde jag att det var ett skämt. Jag tyckte att det var så larvigt. Men sedan insåg jag att så här ängsligt är det nu för tiden, sade Fogelberg till Expressen.

Läs även: Alexandra Pascalidou och andra SR-profiler stängs av inför valet

Läs även: ”Låter som Trump”: Avstängde Täppas angrepp på Ann Heberlein

Läs även: Sveriges Radio står upp för sin opartiskhet – politiskt färgade medarbetare kan stängas av inför valet

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag