Teodorescu lämnar GP – går till Moderaterna

Alice Teodorescu. Foto: Frankie Fouganthin
  • Måndag 1 apr 2019 2019-04-01
E-post 618

SVERIGE Göteborgs-Postens politiska redaktör Alice Teodorescu byter jobb och går till Moderaterna. Det meddelade partiledaren Ulf Kristersson på en pressträff på måndagen.

Moderaterna ska ta fram ett nytt idéprogram, och Alice Teodorescu blir huvudsekreterare för det arbetet. Därmed lämnar hon posten som politisk redaktör på Göteborgs-Posten. Ordförande i arbetsgruppen blir Christofer Fjellner, ledamot i partistyrelsen och Europaparlamentet.

– Jag är otroligt hedrad över att få den här möjligheten. Sverige och Moderaterna befinner sig i ett väldigt formativt läge. Mycket har omkullkastats under den gångna mandatperioden och efter valet. Att i det läget få möjlighet att jobba med det som kanske ligger mig varmast om hjärtat, nämligen idéer och långsiktiga perspektiv, känns otroligt roligt, sade Teodorescu på pressträffen.

Ulf Kristersson konstaterade att partiet står inför ett nytt politiskt läge när man nu sätter punkt för företrädaren Fredrik Reinfeldts alliansprojekt.

– Det här projektet blev med tiden besatt av Sverigedemokraterna. Det projektet tog i praktiken slut valnatten 2014 och bekräftades ta slut under hela den förra mandatperioden, och fick nu definitivt en slutpunkt med den här konstiga regeringsbildningen som det här valet landade i, sade Kristersson.

Läs även: Ganmans och Panshiris nya projekt – Lort-Sverige 2.0: ”Där finns de svenska Trumpväljarna”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag