Teodorescu Måwe fick nobben av M

Bild: News Oresund/CC BY 2.0
  • Fredag 26 jan 2024 2024-01-26
E-post 0

Medieprofilen Alice Teodorescu Måwe blev Kristdemokraternas toppkandidat i EU-valet sedan Sara Skyttedal petats, enligt uppgifter på grund av att hon uppvaktat Sverigedemokraterna om att bli deras kandidat i valet.

På fredagen rapporterar Expressen att även Teodorescu Måwe försökte bli kandidat för ett annat parti. I hennes fall handlar det om Moderaterna, ett parti hon har en tidigare koppling till då hon arbetat som sekreterare till M:s idéprogram.

– Hon visade ett väldigt tydligt intresse, säger en källa i Moderaterna till tidningen.

Av olika skäl var intresset inte ömsesidigt, bland annat då M inte ville peta något av sina toppnamn enligt Expressen.

Alice Teodorescu Måwe bekräftar uppgifterna i en skriftlig kommentar till Expressen.

”Det stämmer att jag hörde mig för till en person inom Moderaterna om hur deras nomineringsprocess såg ut. Jag hade då tidigare haft uppdrag som tjänsteman åt partiet och har alltid varit intresserad av EU-politiken. Detta har jag också redogjort för till Kristdemokraterna” skriver hon till tidningen.

Det sistnämnda skriver Kristdemokraternas partisekreterare Liza-Maria Norlin under på i sin kommentar till Expressen.

Alice har varit väldigt öppen gentemot oss om hennes tidigare uppdrag hos Moderaterna och att hon också uttryckt intresse att kandidera till EU-valet. Det är i sig inte konstigt att man hör sig för inom det parti man har eller har haft koppling till”, skriver hon till tidningen.

Läs även: KD petar Skyttedal – ersätter med Teodorescu Måwe

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag